Ролетни врати


Защо ролетна врата?
Ролетна врата/ решетка Classic
Ролетна врата/ решетка Basic
Профил DecoTherm A/ S/ E
Профил HR 116 A/ S
Профил HR 120 A/ S
Профил HR 120 Aero
Профил HG- A/ -S/ -E/ -L
АвтоматизацияРОЛЕТНИ ВРАТИ И РЕШЕТКИ НА HORMANN- РЕНТАБИЛНИ, СТАБИЛНИ И НАДЕЖДНИ!


- Категорично най- доброто решение в много случаи- За широки отвори на халета: Доставяме ролетни врати с ширина до 11,75 м. При комбинация от макс. 3 ролетни врати могат да бъдат затворени халета с отвор до 30м.
- Ролетните врати и решетки почти не заемат място над отвора на вратата. Те се намотават компактно зад щурца. Така не се губи ценна площ от халето в страни и в близост до тавана. Подкрановите пътища могат да се използват изцяло. Електрокарите с висока вилка маневрират безпрепятствено, а подемните платформи могат да бъдат издигнати по- високо без риск от удар.
- Crash- тест: Вратата не се поврежда при лек сблъсък, напр. при маневриране, платното на ролетната врата се връща обратно в първоначалната си позиция.
- Цветните врати поставят силен акцент и подчертават Вашия корпоративен дизайн. До голяма степен цветните врати определят визията на фасадата- най- вече с размера на ролетните врати. По тази причина Hormann Ви предлага ролетни врати и решетки в над 1000 цвята близки до скалите на RAL и NCS. При ролетните врати, с покритие са платното без подовия профил, а при ролетните решетки с покритие е цялата решетка заедно с подовия профил.
- ZAK система- Тя измества барабана по конзолите и направлява платното на вратата, за да може то да се движи винаги вертикално в направляващите релси. Предимства на ZAK системата- Фугата между платното на ролетната врата и щурца се затваря, вратата е по – херметична; По- малко изтъркване и триене по платното на ролетната врата, вратата запазва добрия си външен вид за дълго; Съществено по малко шум при движението на вратата.
- Ролетните врати и решетки на Hormann се произвеждат в съответствие с високите изисквания на европейските норми 13241- 1: топлоизолация, шумоизолация, херметичност, устойчивост на вятър
- Топлоизолация- Комбинацията между минимизирани студени мостове и пълнеж от фин полиуретанов пенопласт се грижи за постигането на добра топлоизолация при всички двустенни профили на вратите.
- Шумоизолация- Шумовете отвън и отвътре се редуцират благодарение на платното и уплътняващата техника около цялата врата
- Херметичност- Всички двустенни ролетни врати Classic са уплътнени от всички страни:
o откъм пода – с незамръзващо двукамерно ръкавно уплътнение
o откъм щурца- със специално, флокирано уплътнение
o в направляващите релси- с влакнести уплътнения
- Съпротивление срещу вятър- В зависимост от вида врата, за голямата стабилност се грижат накрайници с резе тип кука, устойчиви на огъване подови профили и предлаганата, като опция система WPS.
- Система WPS увеличава съпротивлението на вратите срещу вятър. Телескопична опора от алуминий подпира затворената врата надеждно. При отваряне тя се премества зад щурца автоматично, при затваряне- се фиксира с болтове към пода на халето. Така клас устойчивост на вятър 2 и по- голям не е проблем дори и за големите врати.
- Ролетните врати и решетки на Hormann са надеждни във всяка фаза на отварянето и затварянето на вратата. Независимо дали се задвижват ръчно или автоматично. При вратите с импулсно управление контролните системи с интегрирано автоматично тестване гарантират сигурното спазване на динамичните сили за затваряне. При Hormann вратата и задвижването са стопроцентово съгласувани помежду си и изпитани от TUV и съгласно нормите, с оглед на Вашата безопасност.
- Защита от падане на вратата: Интегриран защитен механизъм предотвратява надеждно падане на платното; Дистанционни втулки- фиксират осово намотаващия вал и той не може да излезе от опорите; Сигурен намотаващ вал; материал за фиксиране за надеждно свързване със сградата;
- Защита срещу прищипване: Направляващите релси се доставят със защитни пластмасови лайсни срещу порязване. Облицовка от специална здрава тъкан предотвратява прищипването на рисковите места по намотаното платно
- Защита срещу притискане: Механизъм за защита на затварящия кант- защитата срещу захващане и фотоклетката, отчитаща преминаване, се тестват автоматично преди и по време на движението на вратата. При наличие на повреда в един от тези механизми управлението на вратата преминава автоматично на режим Totmann. С новата фотоклетка с изпреварващо действие VLR препятствията се разпознават бързо надеждно още преди установяването на директен контакт с тях. Интегрираната в краищата на подовия профил система се покрива изцяло от направляващите релси, така тя е почти невидима и защитена от наранявания.
- Решения за много големи отвори до 30 м- система SSG. Със системата SSG, в един отвор могат да се съединят до три ролетни врати или решетки. След отварянето на вратите средните стълбове се деблокират и се избутват лесно в страничните позиции за паркиране, така могат да се реализират отвори с ширина до 30 м и височина до 6 м. Външният изглед е хармонично разделен на сегменти с еднаква големина. Ако е достатъчно използването само на част от отвора, всяка врата може да се задейства и самостоятелно. Системите SSG могат да се комбинират с всички видове платна / профили и решетки/.
- Врата за малки отвори, ръчно задвижвана- лесна за обслужване, състои се от спираловидни пружини уравновесяващи теглото на платното за лесно обслужване, улавящи пружини, които в горна крайна позиция плавно улавят платното, като по този начин защитават вратата, блокировка със защита срещу взлом- всички модели заключват подовия профил към направляващите релси.

СТАБИЛНИ И НАДЕЖДНИ В НАТОВАРЕНОТО РАБОТНО ЕЖЕДНЕВИЕ!


Цени, каталози, технически описания...